Om Susanne

af susanne

Kommunalvalget i november 2021 er et vigtigt valg, som har betydning for din hverdag og din fremtid. Mine ambitioner for Odense er store. De kredser om retfærdighed, velstand og en fremtid i pagt med naturen. 

Uanset hvilket postnummer man bliver født i, skal man have de samme chancer i livet, når det handler om uddannelse og muligheden for at forsørge sig selv og sin familie. Sådan er det ikke nu, men jeg tror på, at vi med en fælles indsats kan nå derhen.

Miljø og klima kræver investeringer, men nok allermest en omlægning af vores vaner, men jeg synes det er prisen værd. Hvis det betyder, at vi står tilbage med en klimaneutral by og en sprudlende natur, så spiser jeg gerne lidt flere planter, snupper cyklen eller køber en brugt designertaske.

Jeg ser den grønne dagsorden være vores nye væksteventyr, hvor Odenses erhvervsliv griber lederskabet for en bæredygtig udvikling på Fyn og går i front med nye løsninger til landbruget, gartnerierne, velfærden og vindmøllerne. Naturligvis med udgangspunkt i vores førerposition som en af verdens stærkeste klynger for robotter/droner/teknologi og med en industrihavn, der er indrettet til produktion af bæredygtig energi.

Odense er en fantastisk by med en stolt tusindårig historie. I al den tid har vi levet af jorden og af at opfinde det nye. den fortælling stopper ikke her.  For mig som læge og mor til 5 børn, 3 børnebørn og en på vej, handler det om at give historien, kulturen, naturen og demokratiet videre, og pligten til at skabe en verden næste generation kan træde ind i.

Kunsten og kulturen har en særlig plads i mit hjerte. En verden uden skønhed virker for mig formålsløs. Uden kultur bliver vi historieløse, for nogen skal skrive vores sange og efterlade værker, der er fortællingen om os og Odense.

Politik handler meget om fremtiden, men det handler også om livet lige nu i vores børnehaver, skoler og plejehjem. Som Rådkvinde i Odense tager jeg hver eneste dag beslutninger, der har betydning for andre menneskers hverdag i en balance mellem på den ene side det enkelte individs ret til frihed, og på den anden side det ansvar vi hver især har for fællesskabet. Frihed og retfærdighed er alles ret.

Det er i byerne, at demokratiet lever. Og nu skal vi bruge det til at gøre Odense til en grøn, rig og retfærdig by.