Børnefattigdom

af susanne

Fyens Stiftstidende den 7. november om børnefattigdom i Odense

Jeg ønsker en by, hvor børnefattigdom ikke findes.

Debat: Jeg ønsker en by, hvor børnefattigdom ikke findes. Der er 3000 fattige børn i Odense, det må og skal vi gøre noget ved. Jeg ønsker en by, hvor børn med handicap får den skolegang, de fortjener, hvor alle unge får en uddannelse, og hvor ens postnummer ikke bestemmer, hvilke rettigheder man har.

Jeg ønsker en mangfoldig by, hvor alle deltager på lige fod i demokratiet og er en del af beslutningerne – uanset deres køn, religion, oprindelse og alder.Jeg ønsker en by, hvor kulturtilbud er for alle, også dem uden den store pengepung.

Jeg ønsker en by med lighed i sundhed, og hvor mænd lever lige så længe som kvinder.Forskellen i levetid er fire-fem år, og det skal vi simpelthen gøre noget ved. Nu har vi set på det i årtier, og tiden er kommet til at handle.Jeg ønsker en by, hvor alle der vil, kan få et arbejde, uanset om de har et fysisk handicap, har en psykisk lidelse eller ikke kan arbejde 37 timer om ugen.

Ingen der vil arbejde, fortjener at blive udelukket fra at have et job. Jeg ønsker ganske enkelt en retfærdig by, hvor alle menneskers potentiale kommer til sin ret. Jeg tror på, at vi tilsammen bliver rigere af det, og jeg går til valg på det.